FacebookTwitter
Mijn 4M menu

Log in

awayweekend website header

 

*NIEUW!* 
4M WINTERWEEKEND

DE ULTIEME PITSTOP IN EEN UITDAGENDE TIJD

 • Winterweekenden

WINTER WEEKENDEN

Tijdens de corona-winter van 2020 lanceert 4M de 4M Winterweekenden: een tailor made karakterweekend voor jou en één of twee (toekomstige) vrienden. Nog nooit boden we als 4M een dergelijk concept aan in ons eigen land. Je gaat een uniek avontuur aan voor geest, ziel en lichaam op één van de twaalf zorgvuldig gekozen locaties in Nederland. Puur avontuur, dichterbij dan ooit.

Nu de dagen weer korter worden en vanwege alle corona maatregelen het contact steeds minder, is het des te belangrijker om te investeren in vriendschappen, in  diepgang en om tijd te nemen om na te denken. En ook om er af en toe echt even tussenuit te zijn.

Voor het ontwerp van de 4M winterweekenden zijn we helemaal teruggegaan naar de tekentafel. Vanuit de drive om een nog beter weekend te maken en met de ervaring van 10 jaar karakterweekenden hebben we iets gevonden waar we zelf razend enthousiast over zijn.

Het 4M winterweekend is een reis waarin je geestelijk, mentaal en fysiek wordt uitgedaagd. We nemen de tijd om na te denken over zaken die er werkelijk toe doen en te kijken naar je leven, je doelen, je relaties met je gezin, vrienden en omgeving. En met God.
Het is een moment om op te laden, uit je hoofd te komen, mooie dingen te beleven, tot je nok geïnspireerd te raken en keuzes te maken voor betekenisvol leven.

 unnamed

 

Programma 
Het programma loopt van vrijdagavond tot zondagmiddag en is all-inclusive. Rond 20:00 (variabele starttijd voor elk team) wordt je verwacht op de locatie die je uiterlijk 24 uur van te voren doorkrijgt in één van de 12 natuurgebieden in een van de provincies in Nederland. Bij inschrijving kan je aangeven of jouw voorkeur uitgaat naar een locatie op maximaal 2 uur rijafstand van je woonplaats of dat de rijafstand niet uitmaakt en je je laat verrassen.

Daar wacht een spreker je op om je welkom te heten en uitleg te geven. Je krijgt de nodige route instructies en als team begin je aan jullie reis. Tijdens de route krijg je inspirerende overdenkingen van 4M sprekers en opdrachten die je samen of alleen helpen om te reflecteren. 's Avonds maak je bivak met je eigen tent - wij zorgen voor het eten. Het buitenzijn, de uitdagingen, het samen spreken en de geestelijke inhoud maken het tot een prachtig en opbouwende ervaring.

Dicht op de man
De kracht van het weekend zit in de intimiteit. Geen one-size-fits all, maar tijd voor jou en de mannen in je team. De sprekers zitten 's avonds met je om het vuur en er is tijd voor vragen en gesprek om je verder te helpen. Het is een weekend op anderhalve meter afstand, maar dichterbij dan ooit.

De mooiste natuurgebieden in onze 12 provincies 
Voor dit weekend hebben we vanuit onze ervaring met gebieden wereldwijd ons eigen land opnieuw bekeken. Van de Limburgse mergelgrotten tot het Drents-Friesche Wold. Van de uitgestrekte heide op de Hoge Veluwe tot de Sahara van het Noorden op Vlieland. Wij kennen routes en plekjes waarvan we niet wisten dat ze in Nederland te vinden waren. Ontdek voor jezelf hoe rauw en prachtig ons eigen land is.

Coronaproof
Als team kom je nooit meer dan één crewlid tegen, zodat je op ieder moment geen groter gezelschap vormt dan op dat moment toegestaan is binnen de geldende corona regels. De sprekers en de opdrachten houden rekening met de veiligheidsregels.

Hoe krijgen we dat voor elkaar 
In het hele land staan elke maand maar liefst 12 complete crew's klaar om een weekend te draaien. In elke provincie één. Elke provincie heeft een eigen gebied, met eigen routes. De capaciteit van elke route is afhankelijk van het aantal totaal gescheiden bivakplaatsen die de route aankan. Elke maand draaien we dus 12 verschillende weekenden door heel Nederland, op dezelfde data.

Aanmelden
Van december tot en met april kan je je elke maand opgeven voor een weekend in één van de twaalf provinciën van Nederland. Het weekend start op vrijdag om 20:00. Zondag uiterlijk om 15:00 sta je weer bij je auto. De kosten zijn € 139,- p.p.

Heb je nog vragen? Bekijk onze FAQ hier.

 

 

 unnamed 2

DE VOLGENDE DINGEN ZIJN BELANGRIJK OM TE WETEN:

 • Wat is mijn aanmelding waar in corona-tijd? Wat kijken we er naar uit om er weer samen op uit te trekken! Maar tegelijkertijd snappen we dat het spannend is om je nu aan te melden voor een activiteit in de komende winter, terwijl nog niet zeker is welke coronamaatregelen dan van toepassing zullen zijn. Vooralsnog gaan wij er van uit dat er mogelijkheden zijn om met elkaar op pad te gaan, binnen de kaders van die maatregelen. Als dat toch niet blijkt te kunnen voor het weekend waarvoor jij je hebt aangemeld, dan bieden we je hetzelfde weekend volledig online aan - het weekend dat altijd doorgaat!
 • Deelname kost € 139,-
 • Iedere deelnemer dient een geldig identiteitsbewijs te hebben.
 • Het weekend start op vrijdag om 20:00. Op zondag uiterlijk om 15:00 sta je weer bij je auto.
 • Op de paklijst vind je de benodigde spullen voor het weekend.
 • Je dient zelf afdoende verzekerd te zijn tegen alle schade aangebracht aan anderen en/of eigendommen van anderen. De aangewezen verzekering hiervoor is een Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP).
 • Daarnaast dien je te beschikken over een adequate reis- en  ziektekostenverzekering.
  Je moet verzekerd zijn voor deelname aan een buitensport activiteit in de categorie avontuurlijk en/of gevaarlijk. Indien de verzekeringsmaatschappij dit heeft uitgesloten, dan dien je hiervoor een aparte verzekering te sluiten. Een weekend kan door de verzekeringsmaatschappij worden beoordeeld als avontuurlijk of gevaarlijk. Dit verschilt per verzekering.
 • Houd rekening met het annuleringsbeleid van de 4e Musketier:
  o Een bedrag van € 50,- euro betaal je altijd.
  o Bij annulering binnen twee weken voor de start van het weekend betaal je 100%
 • Sluit eventueel een annuleringsverzekering af die bij onvoorziene (medische) omstandigheden deze kosten dekt.
 • Deelname geschiedt naar volgorde van inschrijving. Let op: als je met meerdere personen in één team wilt deelnemen, zorg dan dat alle leden zich tijdig aanmelden. Er worden geen plekken voor teamleden opengehouden.

Stichting de 4e Musketier

Postbus 1119
8001 BC  ZWOLLE

CONTACT

KVK: 08177329
BTW: NL819575136B01