FacebookTwitter
Mijn 4M menu

Log in

  • Vragen?

Vragen?

Heb je een vraag? Vind het antwoord snel en makkelijk terug via onderstaande veelgestelde vragen. Staat je antwoord er niet tussen? Stuur dan gerust een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., wij reageren zo snel mogelijk op jouw bericht.

Op maandag t/m donderdag zijn we tussen 10:00 uur en 17:00 uur telefonisch bereikbaar op het volgende nummer: 085-9020791.

Deelnemers aan een van onze activiteiten zijn over het algemeen niet of slecht bereikbaar. In geval van nood kunnen thuisblijvers het speciale noodnummer bellen: 085-9020798. Bij geen gehoor: 085-9020797.

 WINTERWEEKENDEN

Waarom een winterweekend?

Het winterweekend is een nieuw concept van 4M. Het is ontworpen als een weekend dat altijd door kan gaan in deze corona tijd. Het winterweekend is een reis waarin je geestelijk, mentaal en fysiek wordt uitgedaagd. Ook is het een moment om jezelf op te laden, de zogezegde pitstop in een uitdagende tijd. Het winterweekend voer je uit in een team van maximaal drie mannen. Tijdens het weekend kom je nooit meer dan één crewlid tegen. Het programma duurt van vrijdagavond tot zondagmiddag.

Wat is de minimale leeftijd van een winterweekend?

Voor deelname aan de winterweekenden is de minimale leeftijd 18 jaar. Je mag ook deelnemen als je 17 jaar bent, mits je vergezeld wordt door een ouder/verzorger van boven de 35 jaar.

Kan ik mij ook individueel opgeven voor het winterweekend?

Ja, dit kan! Wanneer je je individueel opgeeft, geven wij je een plek in een team.

Wanneer hoor ik op welke locatie ik word verwacht?

Uiterlijk 24 uur van te voren krijg je te horen op welke plek jij wordt verwacht. Bij inschrijving kan je aangeven of jouw voorkeur uitgaat naar een locatie op maximaal 2 uur rijafstand van je woonplaats of dat de rijafstand niet uitmaakt en je je laat verrassen.

Wanneer ontvang ik de teamindeling?

Uiterlijk 2 weken voor de start van jouw winterweekend, ontvang je de teamindeling. Op dat moment ontvang je ook elkaars contactgegevens, zodat je het samen reizen en/of het verdelen van spullen kunt regelen.

Kan ik een voorkeur opgeven voor een weekend in een bepaalde provincie?

Nee, dit kan niet. De 4e Musketier deelt je in op een locatie in één van de 12 provincies in Nederland. Laat je verrassen! In het inschrijfformulier kan je wel aangeven of jouw voorkeur uitgaat naar een locatie op maximaal 2 uur rijafstand van je woonplaats of dat de rijafstand niet uitmaakt.

Een karakterweekend vind ik fysiek te zwaar. Hoe weet ik of een winterweekend bij mij past?

Een winterweekend is de ideale manier om een karakterweekend te ontdekken. Fysiek zal het winterweekend minder zwaar zijn dan een buitenlands karakterweekend. Een minimale wandelconditie is wel vereist. Met een rugzak op, moet je verdeeld over de dag 25 kilometer kunnen lopen. Tijdens het weekend, draag je jouw bepakking mee. Goede voorbereiding is het halve werk. Train jezelf door te wandelen met bepakking.

Ik wil graag een team van meer dan 3 personen maken, kan dit ook?

Als organisatie moeten wij ons houden aan de regels en de richtlijnen van de overheid. Het weekend is ontstaan als een weekend dat altijd door kan gaan binnen de groepsgrootte van de op dat moment geldende Corona maatregelen. Vandaar dat wij aangeven om een team te maken bestaande uit maximaal 3 personen.

Wat als de corona regels aangescherpt worden, en we niet meer met zijn drieën op pad mogen?

Het winterweekend is een weekend dat altijd doorgaat! Mocht het weekend waar jij je voor aangemeld hebt fysiek niet plaats kunnen vinden, dan wordt hetzelfde weekend volledig online aangeboden.

Kan ik mijn deelname voor het winterweekend annuleren?

Ja, dat kan. Annuleren is mogelijk per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Houd daarbij rekening met het annuleringsbeleid van de 4e Musketier: - Een bedrag van € 50,- euro betaal je altijd. - Bij annulering binnen twee weken voor de start van het weekend betaal je 100%

WAT IS

Wat is een karakterweekend?

Het karakterweekend is bedoeld voor mannen vanaf 18 jaar. Het is een reis waarin je geestelijk en fysiek wordt uitgedaagd. Tijdens het weekend trek je op in een team van 8-12 personen. Mocht het plaatje zich nog niet vormen, dan kunnen de volgende woorden je misschien helpen: survival, inspirerende toespraken, goede gesprekken, kampvuur, bivak.

Wat is een vader tiener (vader/zoon of vader/dochter) weekend?

De vader-tiener weekenden van 4M richten zich op zoons en dochters in de leeftijd van 12 jaar tot 18 jaar. Tijdens het weekend trek je op in een team, maar heb je ook veel tijd met elkaar. Het weekend definieert zich door een mooie combinatie van spellen in je team, praatjes, verwerking en 1 op 1 tijd.

Wat is een A/WAY weekend?

Het AWAY weekend is bedoeld voor jonge mannen van ca. 18-30 jaar. Mannen die zoeken naar wat het betekent om echt man te zijn, verantwoordelijkheden te dragen en keuzes te maken. Tijdens het weekend opereer je in een team van ongeveer 10 mannen.

Wat is een Tweede Helft weekend?

Dit weekend is voor mannen in de ‘de tweede helft’ van hun leven. De tweede helft is bedoeld voor mannen die sterker en gezonder door hun midlife-fase willen komen en daarbij God op een nieuwe en intieme manier willen leren kennen. Het programma duurt 4 dagen en vindt plaatst in een klooster. In plaats van in tenten, overnacht je in het gastenhuis van een klooster.

Wat is de 4M Academy?

De 4M Academy is hét trainings jaar, waarin je als man groeit in ‘man zijn’ zoals God het bedoeld heeft. Het jaarprogramma bestaat uit 9 cursusavonden én een onvergetelijk weekend op Kreta. NB: Wanneer vanwege Corona het niet mogelijk is om naar Kreta te gaan wordt dit weekend gehouden ergens op een prachtige plek in Nederland.

Wat is een winterweekend?

Het winterweekend is een nieuw concept van 4M. Het is ontworpen als een weekend dat altijd door kan gaan in deze corona tijd. Het winterweekend is een reis waarin je geestelijk, mentaal en fysiek wordt uitgedaagd. Ook is het een moment om jezelf op te laden, de zogezegde pitstop in een uitdagende tijd. Het winterweekend voer je uit in een team van maximaal drie mannen. Tijdens het weekend kom je nooit meer dan één crewlid tegen. Het programma duurt van vrijdagavond tot zondagmiddag.

Aanmelden, leeftijd, kosten en afmelden

Hoe kan ik me aanmelden voor een weekend?

Inschrijving als deelnemer vindt plaats na aanmelding via de website www.4m.nl en betaling van het inschrijfgeld.

Wat zijn de kosten van een weekend?

De kosten voor een karakterweekend staan vermeld op de website bij de desbetreffende weekenden. Voor alle weekenden geldt dat je vervoerskosten niet in de prijs zijn inbegrepen.

Hoeveel bedragen de bijkomende reiskosten voor het weekend?

De kosten voor deelname aan het weekend zijn exclusief de reiskosten van en naar de locatie van het weekend. Deze betaal je zelf en zijn afhankelijk van het weekend dat je boekt. Je bent vrij om te kiezen hoe je naar het weekend komt, denk aan met de auto (carpoolen), per vliegtuig of per boot. Vergeet niet de aanschaf van vignetten, wanneer je bijvoorbeeld langs of naar Oostenrijk/Zwitserland gaat.

Kan ik een vlucht boeken via De 4e Musketier?

Nee, je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van je vlucht tenzij dit expliciet anders staat aangegeven op de website bij het betreffende weekend. Wacht met het boeken van een ticket, totdat wij aangeven dat je deze kunt aanschaffen. Is het onzeker of een weekend door kan gaan, bijvoorbeeld vanwege Covid-19, wacht dan met boeken totdat wij aangeven dat het weekend definitief doorgaat. Dit zal ook aangegeven staan bij betreffende weekend.

Kan ik mijn deelname annuleren?

Ja, dat kan. Annulering is mogelijk per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Houd rekening met de annuleringsbeleid van de 4e Musketier. Bij annulering tot twee maanden voor de start van het weekend bedragen de annuleringskosten € 75,-. Bij annulering binnen twee maanden voor de start van een weekend bedragen de annuleringskosten 100% van het inschrijfgeld. Wij adviseren je na te denken om eventueel een annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat is de minimumleeftijd voor deelname aan een karakterweekend?

De minimale leeftijd voor deelname aan een karakterweekend is 18 jaar.

Wat is de minimum en maximumleeftijd van mijn tiener zoon of dochter om te mogen deelnemen?

De vader/tiener weekenden zijn voor tieners in de leeftijd van 12-17 jaar. De tiener moet op het moment van deelname op de middelbare school zitten. Wanneer de tiener 12 jaar is, maar nog in groep 8 zit, kan hij/zij helaas (nog) niet deelnemen aan het weekend. De tiener neemt deel onder begeleiding van de eigen (stief/pleeg)vader.

Ik ben ouder dan 30 jaar, mag ik ook deelnemen aan het A/WAY weekend?

Voor het A/WAY weekend hanteren we geen strenge leeftijdsgrens. Het is wel een weekend voor ''jonge mannen,'' dus het programma en de geestelijke inhoud zal zich ook meer richten op de aspecten en onderwerpen van deze leeftijdsfase.

Hoe gaan jullie om met mijn persoonsgegevens?

De 4e Musketier respecteert je online privacy en veiligheid. We houden ons aan de privacy regels vastgesteld in de AVG. Lees meer hierover in ons PRIVACYSTATEMENT.

Ik ben student, klopt het dat ik een studentenkorting kan krijgen?

Ja, als student krijg je een korting van €50,00 euro op sommige weekenden. Hiervoor moet je een kopie van je studentenkaart aanleveren. Dit kan je bij je inschrijving aangeven.

Benodigdheden en programma

Wat moet ik meenemen naar het weekend?

De benodigdheden voor een weekend staan op een paklijst. Je moet meenemen wat op die paklijst staat. Niet meer, maar ook niet minder. Per weekend is een paklijst opgesteld deze kun je vinden op de website onder het gekozen weekend. Denk ook aan het lenen van spullen van anderen, of het verdelen van spullen met je team.

Hoe is het weer tijdens het weekend? Waar moet ik rekening mee houden?

De materialen en kledingvoorschriften op de paklijst zijn afgestemd op de (weers)omstandigheden die tijdens het weekend kunnen plaatsvinden. Als je meeneemt wat op de paklijst staat, dan ben je goed voorbereid op het weer dat gaat komen.

Wat krijgen we te eten tijdens het weekend?

Wij zorgen voor voldoende eten en drinken tijdens het weekend. Wat je te eten krijgt maken wij niet van tevoren bekend. Bij je aanmelding kun je wel aangeven of je bepaalde allergieën hebt. Daar wordt zoveel als mogelijk rekening mee gehouden.

Mag ik zelf eten meenemen?

Het is niet toegestaan zelf eten of drinken mee te nemen. De enige uitzondering hierop is de op de paklijst aangegeven hoeveelheid drinkwater die je mee moet nemen naar de start van het weekend.

Mag je roken tijdens het weekend?

Nee. Het is niet toegestaan om te roken tijdens het weekend.

Ik heb een allergie, houden jullie daar rekening mee?

Met allergieën en dieetwensen op medische gronden kan in veel gevallen rekening worden gehouden, laat dit op tijd aan ons weten door op het inschrijfformulier jouw allergieën aan te geven.

Ik volg een dieet, kan daar rekening mee worden gehouden?

We kunnen helaas geen rekening houden met een dieet wat niet op medische gronden gevolgd wordt.

Ik gebruik medicijnen, mag ik die tijdens het weekend blijven innemen?

Medicijnen op doktersvoorschrift moet je gewoon blijven gebruiken tijdens het weekend. Geef wel van tevoren aan dat je medicijnen gebruikt en welke medicijnen dat zijn. Dit kan je aangeven in het inschrijfformulier.

Waar kan ik het programma vinden?

Het programma wordt van tevoren niet bekend gemaakt. Je gaat een avontuur beleven, waarbij je zonder programmaboekje op reis gaat.

Waarom mag ik geen fotocamera meenemen?

Tijdens het weekend is er altijd een fotograaf vanuit 4M mee. Beleef alles via je eigen zintuigen, wij zorgen voor de mooie plaatjes.

Klopt het dat ik geen telefoon en horloge mee mag nemen?

Ja, deze heb je tijdens het weekend niet nodig. We willen graag dat je volledig los komt van thuis en je dagelijkse leven, dit kan alleen als je geen afleiding hebt van je telefoon of van tijd.

Ik mag geen telefoon mee, maar hoe kan het thuisfront mij dan bereiken bij een noodsituatie?

Op de website staan de noodnummers voor de thuisblijvers, bij nood kan het thuisfront deze nummers bellen, wij zorgen ervoor dat jullie in contact komen met elkaar. De crew heeft hun telefoon tijdens het weekend bij zich om altijd bereikbaar te zijn.

Kan ik benodigde spullen via jullie aanschaffen of huren?

Nee, je bent zelf verantwoordelijk voor de benodigde spullen. Probeer deze te lenen van vrienden, familie e.d. of schaf spullen tweedehands aan.

Startdag

Mijn weekend heeft een startdag, is die startdag verplicht?

De startdag is niet verplicht, maar vormt wel een essentieel onderdeel van je weekend. Het is letterlijk de START van het weekend. Door niet aanwezig te zijn op de startdag mis je een uitdagende en inspirerende kickstart van het 4M avontuur. We willen je daarom aanmoedigen om aanwezig te zijn.

Waar is de startdag en wat moet ik meenemen?

Uiterlijk twee weken van te voren ontvang je informatie over jouw startdag per mail. Hierin staat hoe laat en waar je aanwezig moet zijn. Ook krijg je te horen wat je mee moet nemen.

Veiligheid en bereikbaarheid

Hoe fit moet ik zijn om te kunnen deelnemen?

Een minimale conditie is vereist om deel te nemen aan een karakterweekend. Een half uur hardlopen, dertig keer opdrukken, zonder hijgen de trap op lopen, dat zijn wel minimumvereisten. Tijdens het weekend, draag je jouw bepakking mee. Goede voorbereiding is het halve werk. Train jezelf door te wandelen met bepakking.

Wat als ter plekke blijkt dat ik het fysiek niet aankan?

Wanneer blijkt dat je de fysieke reis echt niet aankan, word je op zware stukken uit het programma gehaald en wacht je in een basecamp. Vaak kun je de volgende dag weer aansluiten.

Hoe hebben jullie de EHBO geregeld?

De 4e Musketier neemt minimaal één EHBO-er mee tijdens het weekend in het buitenland. Tijdens de winterweekenden in Nederland is er niet altijd een EHBO-er op locatie aanwezig. Als team heb je een noodtelefoon mee en de hulpdiensten in de omgeving zijn dichtbij.

Als ik geen telefoon mee mag nemen, hoe kan ik hulp inschakelen in geval van nood?

Het is niet toegestaan een horloge, telefoon, foto- en filmapparatuur mee te nemen en/of te gebruiken. Per team worden twee opgeladen telefoons meegenomen die in een daartoe uitgereikt noodpakket kunnen worden opgeborgen. In geval van nood kan een van deze telefoons worden gebruikt volgens de bijgeleverde instructie.

Wat voor verzekering(en) moet ik afsluiten?

Je dient zelf afdoende verzekerd te zijn tegen alle schade door jou toegebracht aan anderen en/of eigendommen van anderen. De aangewezen verzekering hiervoor is een Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) die geldig is in het land waar het weekend plaatsvindt. Daarnaast dien je te beschikken over een adequate reis- en ziektekostenverzekering die geldig is in het land waar het weekend plaatsvindt, inclusief eventuele repatriëringskosten. Je moet verzekerd zijn voor deelname aan een buitensport activiteit in de categorie avontuurlijk en/of gevaarlijk in het land waar een weekend plaatsvindt. Indien je verzekeringsmaatschappij dit heeft uitgesloten, dan dien je hiervoor een aparte verzekering af te sluiten. Een weekend kan door de verzekeringsmaatschappij worden beoordeeld als avontuurlijk of gevaarlijk. Dit verschilt per verzekering.

team

Hoe kan ik aangeven bij wie ik in het team wil?

Bij inschrijving kan je jouw teamwens in het daarvoor bestemde opmerkingenveld noteren. Wij houden hier rekening mee wanneer we de teams indelen.

Hoe kan ik een heel team aanmelden?

Als je met een compleet team wilt deelnemen, moet iedere persoon zich afzonderlijk aanmelden via het inschrijfformulier. Geef per persoon aan dat jullie met elkaar een team vormen, dan kunnen we dit meenemen bij de teamindeling.

Met hoeveel personen kom je in een team?

Je opereert in een team van 8-12 personen.

Waarom werken jullie met teams?

Het is goed om als team op te trekken tijdens een weekend, zo kun je elkaar motiveren en bemoedigen. En praktisch: als team kan je onderling spullen verdelen en eventueel samen reizen naar je bestemming.

Kan ik mij ook individueel opgeven?

Ja, dit kan zeker. Bij het indelen van de teams houden wij rekening met de samenstelling van het team en de woonplaats.

Wanneer wordt de teamindeling bekend gemaakt?

Uiterlijk 2 weken voor de startdag of de start van het weekend, ontvang je de teamindeling. Dit, omdat er tot kort voor het weekend wijzigen kunnen ontstaan in de teamsamenstelling. Heb jij een teamwens aangegeven, dan houden wij daar uiteraard rekening mee.

Kan ik de andere deelnemers van tevoren ontmoeten?

Als er een startdag is, dan kan je andere deelnemers en je teamgenoten ontmoeten. Is dit niet het geval, dan ontmoet je elkaar op het weekend. Wel kan je dan van tevoren al contact leggen met je team, waar jij de contactgegevens van ontvangt.

Kan ik met andere deelnemers meerijden?

Wanneer de teams bekend worden gemaakt, ontvang je elkaars contactgegevens. Op die manier kan je onderling het carpoolen regelen.

foto en video

Worden er foto’s en/of video's gemaakt tijdens het weekend?

Tijdens een weekend is er altijd een fotograaf mee. Je krijgt na het weekend toegang tot de digitale foto’s. In enkele gevallen is er een videograaf aanwezig, dit verschilt per weekend.

Kan ik bezwaar maken tegen het feit dat ik op een foto of video sta die jullie hebben gemaakt?

Wanneer jij je aanmeldt voor een weekend, ga je ermee akkoord dat je op een foto en/of video kan staan. Wanneer je bezwaar hebt tegen publicatie van beeldmateriaal waar je herkenbaar op staat, laat dit ons dan weten. We zullen er dan alles aan doen wat binnen onze mogelijkheden redelijk is om openbare publicatie van dergelijk beeldmateriaal te voorkomen of ongedaan te maken.

Wat gebeurt er met de foto’s die tijdens het weekend worden gemaakt?

De foto’s worden gedeeld met alle deelnemers van het desbetreffende weekend. Ook kan een selectie van het beeldmateriaal gebruikt worden voor promotie op de website, social media, folders en dergelijke.

Wanneer zijn de foto’s beschikbaar?

Dit verschilt per fotograaf en per weekend. Je kan ervan uitgaan dat je altijd na deelname van je weekend toegang tot de foto’s ontvangt per mail.

Mag ik de foto’s downloaden en op mijn eigen computer opslaan?

Ja, het is toegestaan om de ontvangen foto’s op te slaan voor eigen gebruik. Je mag deze foto’s ook delen op social media voor zover er geen andere deelnemers op die foto’s staan. Wil jij die wel publiceren, dan heb je toestemming nodig van de betreffende deelnemers.

Na het weekend

Is er een reünie van het weekend?

Dit verschilt per weekend. Wanneer er een reünie is, staat dit beschreven op de website bij de de specifieke informatie over het weekend.

Kan ik de preken van het weekend uitgeschreven ontvangen?

Nee, dit is niet mogelijk.

Hoe kan ik in contact blijven met mijn teamgenoten?

Na het weekend (en een eventuele reünie) ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van contact. Dit kan makkelijk per mail, of whatsapp.

Ik wil vrijwilliger worden bij de 4e Musketier. Kan dat en zo ja hoe?

Ja, dit kan. Wij zoeken voor verschillende activiteiten vrijwilligers. Om je in te zetten als vrijwilliger is het belangrijk dat je minstens één weekend als deelnemer hebt beleefd. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger via de volgende link: https://de4emusketier.nl/home/meewerken

Hoe blijf ik op de hoogte van alle activiteiten van de 4e Musketier?

Blijf op de hoogte van alle activiteiten door middel van onze nieuwsbrief. Deze ontvang je automatisch, als jij een deelnemer bent (geweest) van één van onze activiteiten. Je kan je te allen tijden weer afmelden voor onze nieuwsbrief.

Stichting de 4e Musketier

Postbus 1119
8001 BC  ZWOLLE

CONTACT

KVK: 08177329
BTW: NL819575136B01