FacebookTwitter
Mijn 4M menu

Log in

Karakterweekend

Curacao januari 2021

14 t/m 17 januari 2021
199,- NAF / € 199,-

inschrijven

Algemene informatie

Locatie Curacao
Datum 14 t/m 17 januari 2021
Prijs 199,- NAF / € 199,-
Startdag geen
Maximum deelnemers 50
Aanvang 14 januari 19:00
Einde 17 januari 12:00
Bijzonder Eigen vervoer naar Curacao

Curacao januari 2021

Curacao landscape

Een karakterweekend, in het Engels; Xtreme Character Challenge (XCC): een mijlpaal in je leven! Met verschillende teams van 8 tot 10 mannen gaan we drieënhalve dag de ruige natuur in om onze krachten te meten met onszelf, elkaar en God. Zowel qua tijd als geld zal het een investering zijn, maar wel één van de beste die je kunt doen. Je investeert in je leven. Je hele leven. Jijzelf, je omgeving en je gemeente zullen de vruchten plukken van het leven dat in jou aangeboord en gelanceerd wordt. 

Duizenden mannen gingen je voor in de levens-verrijkende ervaring van een 4e Musketier Karakterweekend. Vriendschappen zijn verdiept, harten gereinigd, relaties hersteld. We zien uit naar het weekend van 14-17 januari 2021 op Curaçao, buiten, in de prachtige natuurelementen, als mannen onder elkaar. 72 uur  lang zul je in teams van acht tot tien personen de strijd aangaan met de elementen, jezelf en God. En uiteindelijk zal er maar Eentje winnen… Tijdens het weekend worden steeds door fysieke ervaringen geestelijke lessen beleefd en geïnternaliseerd. Je zult vele kilometers afleggen en geconfronteerd worden met zowel fysieke als mentale uitdagingen, maar uiteindelijk gaat het om de 30 centimeter tussen hoofd en hart. 

Het 4e Musketier team staat klaar om je een onvergetelijke geestelijke en fysieke reis te laten ervaren, waarbij je niet alleen verliefd wordt op de natuur van Curaçao, maar bovenal op God.

Wil jij het karakterweekend op Curacao in november 2021 meemaken?

BEKIJK ‘WAT IS EEN KARAKTERWEEKEND / XCC?’ (Engels)
James Ray begon als deelnemer aan een XCC en leidt nu 4M in de United Kingdom en is betrokken bij XCC’s over de hele wereld.

 

SPORTIEVE EN MEDISCHE TIPS

SPORTIEVE TIPS
Het karakterweekend is niet een gewoon weekend. Het is een reis waarin je geestelijk en fysiek wordt uitgedaagd. Wanneer je besluit mee te gaan, gaan wij er van uit dat je deze beslissing met je volle verstand neemt en dat je de uitdaging aan wilt gaan. Je gaat een geestelijke en fysieke reis maken die zijn weerga niet kent, maar een mijlpaal in je leven zal betekenen!
Zorg dat je in ieder geval een minimum aan conditie hebt. Een half uur hardlopen, dertig keer opdrukken, zonder hijgen de trap op lopen, dat zijn wel minimumvereisten. Mocht het plaatje zich nog niet vormen dan kunnen de volgende woorden je misschien helpen: survival, bijbel-studie, gesprekken, kampvuur, bivak...

Een paar Tips:
Je kunt je op allerlei manieren voorbereiden op het karakterweekend, we raden je aan dit serieus te nemen.
Hier een paar voorbeelden om iets fitter aan de start te verschijnen:

Wandelen
2 x korte wandelingen (30 min) 1 x lange wandeling (2.5 uur +)

———————————-

Hardlopen
2 x 20 min laag tempo

1 x 35 min hoger tempo

Workout A
2 x 15 squats
2 x 15 Press Ups
2 x 15 Crunches

————————————

Workout B
2 x 15 Lunges
2 x 15 Star Jumps
2 x 15 step ups


MEDISCHE TIPS
Zorg ervoor dat je niet overtraind raakt. Neem dagen rust, om overbelasting, vooruitgang en blessures te voorkomen. Luister goed naar je lichaam.

Voedsel & water
Bij elk type lange afstands activiteit, heeft je lichaam brandstof (voedsel) nodig om goed te kunnen presteren.
Het is belangrijk om voedsel te gebruiken met kwaliteits calorieën, die je lichaam de energie geven die het nodig heeft om je trainingen goed te kunnen voltooien.
Als je lichaam geen brandstof meer krijgt, zul je symptomen krijgen van een laag bloedsuikerspiegel, wat zich uit in disoriëntatie, hoofdpijn, misselijkheid of verlies van controle over je lichaam.
Als één of meerdere symptomen voorkomen tijdens je training, is het belangrijk te stoppen, te gaan zitten en direct iets te eten en drinken. Als de symptomen blijven voorkomen, maak een afspraak met je huisarts.


Voeten en blaren verzorging
Blaren zijn de meest voorkomende voet problemen. Hopelijk door het langzaam opbouwen zullen je voeten harder worden en krijg je eelt.
Gebruik Vaseline, wrijf het tussen je tenen of andere plekken waar het schuurt, dit voorkomt blaren.
Gebruik blaren-pleisters. Het meest belangrijk; zorg dat je wandelschoenen zijn ingelopen voordat je aan het karakterweekend begint.

 

De volgende dingen zijn belangrijk om te weten:

 • Je opereert in een team van acht tot tien mannen. Je mag dit team zelf samenstellen, je mag je ook individueel opgeven, dan delen wij je in. Ook als je als compleet team wilt deelnemen dient iedere persoon zich afzonderlijk aan te melden via onderstaand formulier.
 • Deelname kost 199 NAF per persoon (deelnemers vanaf buiten Curacao betalen €199,-). Dit bedrag is exclusief je (vlieg)reis naar en van Curaçao.
 • Je wordt op donderdag 14 januari 2021 om 19:00 uur verwacht op een plek vlakbij Hato Airport op Curaçao.
 • Op zondag 17 januari 2021 eindigt rond 12:00 uur het centrale programma en kun je de reis naar huis aanvangen.
 • De paklijst voor het weekend vind je hier
 • Iedere deelnemer dient een geldig identiteitsbewijs te hebben.
 • De 4e Musketier heeft een collectieve reisverzekering inclusief annuleringsdekking afgesloten waaronder alle deelnemers verzekerd zijn (voor zover niet elders verzekerd).
 • Houd rekening met het annuleringsbeleid van de 4e Musketier:
  • Een bedrag van 75 NAF betaal je altijd (voor deelnemers buiten Curacao is dit €75,-).
  • Bij annulering binnen twee maanden voor de start van het weekend betaal je 100%.
 • Voor dit weekend zijn 50 plaatsen. Deelname geschiedt naar volgorde van inschrijving. Let op: als je met meerdere personen in één team wilt deelnemen, zorg dan dat alle leden zich tijdig aanmelden. Er worden geen plekken voor teamleden open gehouden.

Inschrijven

Mijn 4M login

Om je in te kunnen schrijven heb je een 4M account nodig. Log in als je al aan account hebt. Heb je nog geen account dan kun je die hier aanmaken.


Aanmelden voor dit avontuur is niet meer mogelijk.

Je vindt de actieve weekenden hier: https://de4emusketier.nl/weekenden/overzicht-karakterweekenden

Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je om te kunnen aanmelden.

Stichting de 4e Musketier

Postbus 40062
7504 RB ENSCHEDE

CONTACT

KVK: 08177329
BTW: NL819575136B01