FacebookTwitter
Mijn 4M menu

Log in

De tweede helft

De tweede helft - Zwitserland - 8-12 september 2021

8-12 sept 2021
€ 599,00

inschrijven

Algemene informatie

Locatie Zwitserland
Datum 8-12 sept 2021
Prijs € 599,00
Startdag geen
Maximum deelnemers 40
Aanvang Woensdag 8 sept 18:00 uur
Einde Zondag 12 sept 14:00 uur
Bijzonder Eigen vervoer van en naar Zwitserland

De tweede helft - Zwitserland - 8-12 september 2021

Foto 1

De tweede helft wordt gehouden van woensdagavond 12 mei tot en met zondagmiddag 16 mei 2021 in Zwitserland. In plaats van in tenten overnachten we in het gastenhuis van klooster Bethanie in St. Niklausen. Dit klooster ligt in de Obwaldense bergen en bij de Sarnersee. Een meer inspirerende omgeving kun je jezelf haast niet voorstellen.

Het programma bestaat uit de volgende 4 modules:
1: Het opmaken van de balans. Waar sta je in het leven? Hoe beïnvloedt mijn huidige levensvisie mijn normale en geestelijk leven?
2: Wie ben ik nu echt? Welke maskers draag ik om door mijn omgeving aanvaard te worden? Welke dingen uit mijn verleden belemmeren me nu?
3: Integratie. Hoe kan ik de levenslessen van de 1e levensfase integreren in die van de 2e helft.
4: Het ontwikkelen van een levensstijl die hoort bij de 2e levenshelft. Waarin we meer en meer op Jezus gaan lijken.

Deze onderwerpen zullen worden ingeleid door Henk Stoorvogel en Eugene Poppe. Waarna er momenten van reflectie en groepsgesprekken plaatsvinden om de aangereikte stof te verwerken.Dagelijks heeft iedere deelnemer ook een kort gesprek met een coach voor een optimale voortgang van zijn persoonlijke reis.

Als onderdeel van onze geestelijke reis zal je een pittige bergwandeling maken. Dus enige lichamelijkeconditie is wel nodig.

Wat is mijn aanmelding waard in corona-tijd?
 
Wat kijken we er naar uit om er weer samen op uit te trekken! Maar tegelijkertijd snappen we dat het spannend is om je nu aan te melden voor een activiteit in het komende najaar, terwijl nog niet zeker is welke corona-maatregelen dan van toepassing zullen zijn. Vooralsnog gaan wij er van uit dat er mogelijkheden zijn om met elkaar op pad te gaan, binnen de kaders van die maatregelen. Als dat toch niet blijkt te kunnen voor het weekend waarvoor jij je hebt aangemeld, dan bieden we je 3 opties:
 • We verplaatsen het weekend naar een nieuwe datum. Je inschrijving gaat automatisch mee naar deze nieuwe datum;
 • Mocht je op die nieuwe datum verhinderd zijn, dan kun je er ook voor kiezen om mee te gaan met de eerstvolgende editie van het betreffende weekend in 2021;
 • Als ook dat niet mogelijk is voor jou, dan zetten we je aanmelding om in een voucher; vrij te besteden aan elke activiteit van de 4e Musketier (inclusief Arise / Muskathlon / LIFE).
 

Foto 2

De volgende dingen zijn belangrijk om te weten:

 • Je maakt gedurende het weekend deel uit van een team van 8 mannen. Binnen dat team worden de diverse verwerkingsvormen van de studies gedaan. Daarnaast zijn er elke dag momenten van zelfreflectie.
 • Je overnacht in een 1 persoonskamer vanwege Corona.
 • Iedereen regelt zelf zijn vervoer naar Zwitserland. De reistijd vanuit het midden van het land bedraagt ongeveer 8 uur per auto. Advies is om met meerdere mannen samen te reizen en de kosten van brandstof en vignet te delen.
 • Om te zorgen dat je onderling het carpoolen kunt afstemmen, vragen wij je toestemming om je contactgegeven te mogen delen met mede-deelnemers.
 • Deelname kost € 599,-. Dat is inclusief overnachting en maaltijden
 • Op woensdagavond 8 september om 18.00 uur worden alle deelnemers op de locatie verwacht.
 • Op zondagmiddag 12 september om 14.00 uur is het programma afgelopen. LET OP: Dit weekend is 1 dag langer dan onze normale karakterweekenden
 • Iedere deelnemer dient een geldig identiteitsbewijs te hebben.
 • Er is geen startdag voor dit Karakterweekend – we ontmoeten elkaar op 8 september.
 • Op de paklijst vind je de benodigde spullen voor het weekend.
 • Na het weekend ontmoeten we elkaar weer op een terugkomavond. Datum en locatie volgen z.s.m.
 • Je dient zelf afdoende verzekerd te zijn tegen alle schade aangebracht aan anderen en/of eigendommen van anderen. De aangewezen verzekering hiervoor is een Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) die geldig is in het land waar het weekend plaatsvindt.
 • Daarnaast dien je te beschikken over een adequate reis- en  ziektekostenverzekering die geldig is in het land waar
  het weekend plaatsvindt, inclusief eventuele repatriëringskosten.
  Je moet verzekerd zijn voor deelname aan een buitensport activiteit in de categorie avontuurlijk en/of gevaarlijk in het land waar een weekend plaatsvindt. Indien de verzekeringsmaatschappij dit heeft uitgesloten, dan dien je hiervoor een aparte verzekering te sluiten. Een weekend kan door de verzekeringsmaatschappij worden beoordeeld als avontuurlijk of gevaarlijk. Dit verschilt per verzekering.
 • Houd rekening met het annuleringsbeleid van de 4e Musketier:
  o Een bedrag van € 75,- euro betaal je altijd.
  o Bij annulering binnen twee maanden voor de start van het weekend betaal je 100%
 • Sluit eventueel een annuleringsverzekering af die bij onvoorziene (medische) omstandigheden deze kosten dekt.
 • Deelname geschiedt naar volgorde van inschrijving. Let op: als je met meerdere personen in één team wilt deelnemen, zorg dan dat alle leden zich tijdig aanmelden. Er worden geen plekken voor teamleden opengehouden.

 Foto 3


Inschrijven

Mijn 4M login

Om je in te kunnen schrijven heb je een 4M account nodig. Log in als je al aan account hebt. Heb je nog geen account dan kun je die hier aanmaken.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je om te kunnen aanmelden.

Stichting de 4e Musketier

Postbus 40062
7504 RB ENSCHEDE

CONTACT

KVK: 08177329
BTW: NL819575136B01