FacebookTwitter
Mijn 4M menu

Log in

  • banner blok
  • banner blok3
  • banner blok2

één strijd, één avontuur,

één jaar, één reis en uiteindelijk één dag…

voor gerechtigheid. Ga jij mee?

  • Weekenden

Paklijst winterweekenden

UPDATE PAKLIJST - VRIESKOU EN SNEEUW

Met de ijskoude temperaturen van deze week en de sneeuw die gevallen is zal je meer mee moeten nemen om warm te blijven. Daarom is onderstaande paklijst gewijzigd (in rood) Neem deze zaken mee, leen ze desnoods (extreme omstandigheden vragen extreme maatregelen) Krijg je niet alles in je tas, of word hij echt te zwaar (met die oude legerslaapzak die nu wel erg van pas komt bijv.) dan maak een extra tas die wij bij hoge uitzondering transporteren tussen de bivaks. Kamperen in deze omstandigheden is erg goed te doen en kan zelfs veel gaver zijn, maar vraagt extra voorbereiding.

TIPS & TRUCS om warm te blijven

 - De combinatie van je slaapmat EN slaapzak moet bestand zijn tegen lage temperaturen, heb je alleen een goede donzen slaapzak maar een slaapmat zonder isolatie dan ga je het erg koud krijgen. Leg onder je slaapmat een rescue-deken (zilver-goud) met de gouden kant op de grond om extra isolatie te creeren. Om extra islatiewaarde te krijgen kan je een Lakenzak in je slaapzak doen en/of een bivakzak om je slaapzak en mat.

 - Zorg dat je warm in je slaapzak gaat (neem een kop thee, eet wat om energie te krijgen, liefst warm en/of ren een aantal rondjes om het kampeerveld) ga je er koud in dan blijf je ook koud. Bij voorkeur met zo min mogelijk kleding aan in je slaapzak (je lichaam geeft de warmte af aan je slaapzak) Houd eventueel je muts op (de meeste warmte ontsnapt via je hoofd) De spullen buiten je slaapzak kunnen bevriezen, denk aan je water, deze kan je in of dicht tegen je slaapzak leggen.

 - Zorg dat je overdag genoeg lagen kleding aan hebt om snel te kunnen schakelen bij kou of als je het warm krijgt. zodra je stopt (bijv. om te eten) doe je je dikke jas aan, als je weer gaat lopen stop je die weer in je tas. zorg voor Thermokleding en winddichte lagen. Een skibroek kan perfect werken dit weekend maar is afhankelijk van de broek en hoe snel je het koud hebt.

 - Een tip om in de sneeuw te lopen zijn stokken voor extra balans. Ben je erg bang om te vallen dan kan je nog op zoek naar Snow-steps (soort spikes voor onder je schoenen)

Lees meer

Stichting de 4e Musketier

Postbus 40062
7504 RB ENSCHEDE

CONTACT

KVK: 08177329
BTW: NL819575136B01