FacebookTwitter
Mijn 4M menu

Log in

Jan Groothuis

Wandelen in de waarheid van het Woord.

Biografie

Ik ben Jan Groothuis, geboren (1973) en opgegroeid in de Veluwse bossen van Oldebroek. Ik ben getrouwd met Jennie en we hebben 4 kinderen, Aron (1996), Indra (1998), Silva (2000) en Romea (2002).

In mijn jeugd heb ik geleerd om alleen te zijn en me te concentreren op de stilte in de natuur en de aanwezigheid van God in Zijn schepping. Deze natuur is tot op de dag van vandaag bij uitstek de plek waar ik Gods stem kan verstaan en Hij me in gedachten legt wat ik spreken moet.

Sinds ik in 2006 God de vrije hand gaf in mijn leven, heb ik een groot verlangen om te spreken. Dit mag ik inmiddels doen tijdens Karakterweekenden, kerkdiensten en allerlei andere bijeenkomsten.

Daarbij probeer ik altijd uit te gaan van de ongelofelijke actualiteit van de Bijbel en hoe we de lessen daaruit praktisch kunnen toepassen in ons eigen leven. Met name de kracht van letterlijke interpretatie van de Bijbel laat me elke keer weer zien dat dit Boek de beste levenshandleiding is die we ons kunnen wensen.

In mijn spreken daag ik mensen graag uit om radicaler en onvoorwaardelijker te zijn in hun geloofsleven. Het valt uiteindelijk allemaal samen in die ene wens van God die mezelf onophoudelijk bezig houdt: Ons leven zodanig benutten dat we beelddragers worden van Zijn Zoon.

Favoriete onderwerpen

Ik spreek graag over onze afhankelijkheid van God, de rust die Hij wil geven als we in zwaar weer leven en de onvoorwaardelijke overgave waar we in de moderne tijd zo moeilijk toe kunnen komen.

Daarnaast spreek ik vaak over de kracht die van de Bijbel uitgaat en de eenvoud van het evangelie die aan het daglicht komt als we alle menselijke franje er vanaf halen. 

Inzetbaarheid

Ik wil me niet beperken tot de ervaringen die ik tot op heden heb en stel me beschikbaar voor alle mogelijke bijeenkomsten. Van keukentafel tot nachtelijke looptochten.  Dat is wat God van me vraagt.

Een Nederlandse evangelist probeerde een spreekbeurt te weigeren omdat hij dat nog nooit gedaan had. Hij werd op zijn plicht gewezen doordat iemand hem vroeg: “Doe je nooit iets wat je nog nooit gedaan hebt?”

Naast spreekbeurten ben ik ook beschikbaar voor Bijbelstudies of als gespreksleider. 

Boeken

4M Spreker boeken

Gewenste Spreker(*)
Ongeldige invoer

Uw organisatie(*)
Ongeldige invoer

Contactpersoon(*)
Ongeldige invoer

Email adres(*)
Ongeldige invoer

Telefoonnummer(*)
Ongeldige invoer

Locatie (van spreekbeurt)(*)
Ongeldige invoer

Datum spreekbeurt(*)
Ongeldige invoer

Doelgroep(*)
Ongeldige invoer

Thema(*)
Ongeldige invoer

Vraag of opmerking?
Ongeldige invoer

Stichting de 4e Musketier

Postbus 40062
7504 RB ENSCHEDE

CONTACT

KVK: 08177329
BTW: NL819575136B01