FacebookTwitter
Mijn 4M menu

Log in

Jacob Jan Oostra

Celebrate God, revel in Him

Biografie

Ik ben Jacob Jan Oostra (1974) en ben getrouwd met Karin en vader van 2 stoere mannen, Stijn en Timon en 1 prachtige dochter Roos. Wij wonen in de  mooiste provincie van Nederland namelijk Friesland. Wonen aan het water is een zegen. Heerlijk tot rust komen op het water rond de gezellige stad Sneek.

In 2011 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de 4eMusketier. Ik ben toen met 5 mannen bij ons uit de gemeente op karakterweekend geweest in Schotland. Sindsdien ben ik betrokken geraakt bij de 4eMusketier. Sinds 2012 mag ik als spreker mee naar de verschillende weekenden in de Ardennen, Schotland en Noorwegen.

Het is iedere keer weer schitterend om te zien hoe je mannen in beweging kunt zetten en bemoedigen. Mannen die veranderd weer naar thuis gaan.  Mannen die letterlijk en figuurlijk knielen in de drek, in de drek van hun leven voor het kruis. Wow.

Dit geldt ook voor het spreken in kerken. Het is bemoedigend om te zien dat God mensen aanraakt door het woord, Gods woord.

Favoriete onderwerpen

Ik spreek het liefst over onderwerpen waar ik op dat moment zelf door geraakt wordt en mee bezig ben. Onderwerpen over bijvoorbeeld Godsmannen als Jozef en Jozua.
Maar ook over “gerechtigheid brengen”.  Recht brengen in landen als Uganda en Tanzania. Onlangs zijn wij met ons hele gezin een maand naar Uganda geweest.  Gewerkt in Kampala onder straatkinderen, kids die uit alle uithoeken van Uganda vaak zonder eten of wat dan ook, weken lopen naar die grote stad om daar hoop te vinden, maar belanden in een hel op aarde. Gewerkt in een babyhuis, waar de baby’s allemaal door aids besmet zijn en moederloos. Een woninkje gebouwd met mijn zoons  in the middle of the bush. Dit voor “Anthony” een gehandicapte jongen met zijn grootmoeder en broer. Vele onrechtvaardige dingen gezien, geproefd en meegemaakt. Dat wij in onze westerse wereld iets van recht mogen spreken voor en door deze mensen.
In 2012 heb ik de 4M marathon gelopen in Uganda. Mijn vrouw was al meerder keren naar Afrika geweest. En zodoende zijn we samen ook dankbaar betrokken bij de organisatie van de Muskathlon.

Inzetbaarheid

Jacob Jan Oostra is inzetbaar voor kerkdiensten en groepen mannen (kampvuuravonden etc..) 

Boeken

4M Spreker boeken

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Onze wijzigingen rondom Corona

In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus heeft 4M Nederland en de bijbehorende labels de 4e Musketier, Arise, 4Life en Muskathlon, kunnen geplande activiteiten niet doorgaan. Dit betreft ook alle geboekte Arise- en karakter-weekenden, Leadership Challenges en Muskathlons t/m 31 mei. De deelnemers zijn (of zullen) hierover per email op de hoogte worden gesteld.

Lees alle wijzigingen per activiteit op onze speciala pagina: 
4M infopagina over Corona

Stichting de 4e Musketier

Postbus 40062
7504 RB ENSCHEDE

CONTACT

KVK: 08177329
BTW: NL819575136B01