FacebookTwitter
Mijn 4M menu

Log in

Impressies karakterweekenden

Er zijn veel mooie beelden van Karakterweekenden gemaakt. We stellen die zoveek mogelijk ter beschikking via deze pagina. Wanneer je bent ingelogd is aan de linkerkant een menu zichtbaar waarmee je het jaar en weekend waaraan je hebt deelgenomen kunt opzoeken. De foto's kun je downloaden.

Onderaan deze pagina vind je verslagen van weekenden en onder deze rode knoppen film impressies:

Ardennen 2015 Zwitserland 2015 Noorwegen 2015

Noorwegen 2014 najaar Ardennen 2014 Noorwegen 2014 voorjaar

Schotland 2014 Ardennen 2013

Oktober 2013 (Ardennen I)

Brothers!

Yes brother!

What do we want to do?

We want to serve!

Who do we want to serve?

We want to serve the King!

Who is the King?

Jesus!


April 2013 (Schotland II)

Opnieuw vormt het oogverblindende natuurschoon van de Schotse Hooglanden het ruige decor voor die ene lange dag die karakterweekend heet. Onder een deken van sterren, werpt de maan haar zilveren glans op de zwijgende mannen en voorziet ze de silent walk van een wonderlijke sfeer. De wind houdt haar adem vooralsnog in. Met iedere stap in de stilte maken de mannen zich verder los van de wereld van lawaai, schermpjes en urgentie. Elke meter naar voren is als een gebed om een ontvankelijk hart. “Heer, toon mij uw heerlijkheid!” De silent walk eindigt aan de oever van een meer of rivier. Natuurlijk voelen de mannen nattigheid. De skinny dip. “Dit geloven ze thuis nooit!” Twee minuten vóór het ijskoude bad, geloofden de meeste mannen het zelf ook niet. Maar ze gáán. Allemaal. De knop is om, de reis van 40 uur begint.

Lees meer

April 2013 (Schotland I)

De mannen zitten op de natte grond, op hun rugtas of op een blok hout. Ze maken een geintje, werken smakkend een plak roggebrood weg of scharrelen hout bijeen voor het vrolijk brandende vuur. Iemand is bij een geblesseerde neergeknield en bidt intens voor zijn gekwetste knie, een ander drinkt stilletjes de adembenemende schoonheid van helgroene sparren tegen een achtergrond van woeste sneeuwtoppen in. Een derde laat ongegeneerd een dikke scheet.

Lees meer

April 2013 USA

Het eerste karakterweekend in de USA zit er op! Donderdagavond verzamelen de Amerikanen zich op een christelijke highschool, anderhalf uur rijden van de Red River Gorge, het adembenemend mooie natuurgebied waar ons avontuur zal plaatsvinden. Het is fascinerend om te zien hoe de kerels de sporthal binnen komen stappen. Sommigen met reusachtig grote rugtassen, zo breed en zo hoog dat ze nauwelijks door een deur passen. Anderen hebben juist inieminie tasjes bij zich. Het lijkt wel alsof zij een uurtje naar de sportschool gaan. Sommige kerels zijn reusachtig groot, tot een kilo of 135. Aan het niveau van voorbereiding te zien zal het een zwaar weekend worden…

In een grote gele schoolbus rijden we naar de Red River Gorge, in de Appalachian Mountainrange. Het ruige natuurgebied strekt zich eindeloos uit, wordt doorsneden door riviertjes en kent vele prachtige rotspartijen. Zwarte beren, slangen en reusachtige adelaars bevolken het gebied. Het eerste tochtje leek op de kaart zo makkelijk dat we het niet van tevoren hebben verkend. Hoe moeilijk kan het zijn om in het donker, met GPS en kaart, je weg te vinden naar een bivakplek?

Na anderhalve kilometer zijn we verdwaald.

Lees meer

Oktober 2012

Daar zaten ze dan. In het donker bij de rivier met enkele fakkels en een toverachtig maanlicht schijnend op het water, als enige verlichting. De mannen hurken bij elkaar aan de oever. Gelovig, twijfelend, zoekend, met in hun midden de vlag van het team waar ze deel van uitmaken. Van de buitenkant luisterend naar opbouwende woorden van de spreker, maar van binnen zichzelf voorbereidend op wat komen gaat. De kerels vragen zich af of ze wel klaar zijn voor de sprong in het diepe. Ze hebben zichzelf overgegeven aan een onbekend programma om te werken aan relaties, persoonlijkheid en herstel. Maar uiteindelijk gaat het om het krijgen van een antwoord op de grote vraag: How great is our God?

Om hier antwoord op te krijgen wordt er allereerst overgave gevraagd.

Lees meer

April 2012

Van 12 tot 15 april vond het 4e Musketier Karakterweekend in de Schotse Hooglanden plaats. Ruim 350 mannen streden met de elementen, zichzelf en God. De 32 teams zijn verdeeld over een A, B en C-route. Langs elke route worden overdenkingen gegeven over het leven van Mozes. Door de extreme weersomstandigheden valt de organisatie terug op plan B. Route B en C komen vrijdagnamiddag en –avond binnen op het basiskamp aan de voet van een grote, zwarte berg, middenin de Cairngorms: Devil’s Point. De teams van de A-route zijn nergens te bekennen.

Lees meer

April 2011

2-5 april 2020 | KW Schotland

Het weekend naar Schotland die gepland stond van 2-5 april is verplaatst naar 29 oktober-1 november dit jaar.

15-18 mei 2020 | 4M Academy Kreta

Het weekend naar Kreta van de 4M Academy die gepland stond van 15-18 mei is verplaatst naar 18 t/m 21 september dit jaar.

14-17 mei 2020 | KW Nederland

De startdag KW NL op 28 maart kon niet doorgaan. Het weekend naar Nederland die gepland stond van 14-17 mei is verplaatst naar 1 t/m 4 oktober dit jaar.

20-24 mei 2020 | KW Tweede helft Zwitserland

Het tweede helft weekend naar Zwitserland die gepland stond van 20-24 mei is verplaatst naar 23 t/m 27 september 2020 dit jaar.

19-21 juni 2020 | Vader-dochter Ardennen

De startdag voor het vader-dochter weekend op 16 mei gaat niet door. De startdag is verplaatst naar 5 september. Het weekend is verplaatst naar 18 t/m 20 september 2020.

12-14 juni 2020 | Vader-zoon Twenthe

De startdag voor het vader-zoon weekend gaat niet door. Het weekend is verplaatst naar 2 t/m 4 oktober 2020.

Lees meer

Oktober 2011

Arise LIFE 19 maart

De Arise LIFE meeting van donderdag 19 maart is geannuleerd.

3-5 april Arise Vlieland

Het Arise weekend naar Vlieland die gepland stond van 3-5 april is verplaatst naar 2-4 oktober dit jaar.

7-10 mei Arise Picos

Het Arise weekend naar Picos die gepland stond van 7-10 mei is verplaatst naar 6-9 mei 2021.


200 deelnemers en 50 man begeleiding verzamelt zich donderdag 27 oktober in de Ardennen. De deelnemers, goed getraind, maar niet wetend wat hun te wachten staat, zijn gefocust. Er is geen bravoure, geen opschepperij, geen dikdoenerij. Iedereen beseft dat zij de komende dagen weleens dieper zullen kunnen gaan dan zij gewend zijn… en dan is de grote vraag: Do I have what it takes? Ben ik een echte man? Ben ik sterk genoeg? Zal ik mijn teamgenoten niet teleurstellen?

Lees meer

April 2010

Hoe beschrijf je een onbeschrijfelijk weekend? Een weekend waarin alles precies klopte, een weekend van puur geluk. Argumentum omni denudatum ornamento: de kern ontdaan van alle versierselen; dat is waar de 4e Musketier voor staat. Dat is waar het in Schotland om ging.

Lees meer

  • 1
  • 2

Stichting de 4e Musketier

Postbus 40062
7504 RB ENSCHEDE

CONTACT

KVK: 08177329
BTW: NL819575136B01