FacebookTwitter
Mijn 4M menu

Log in

  • Corona

Corona

Hoe en wanneer weet ik of mijn reis door gaat?

Als je je hebt aangemeld voor een activiteit van 4M, Arise of de Muskathlon en de organisatie heeft besloten deze te verzetten of helaas te moeten annuleren, dan ontvang je hierover persoonlijk bericht vanuit 4M of Arise. De stand van zaken per reis vind je onderaan deze FAQ.

Wanneer weet ik of mijn reis door gaat?

Na elke officiële update vanuit de overheid besluit 4M of een reis doorgang kan hebben op de geplande datum. Bij de Muskathlon wordt doorgang in samenspraak besloten met onze partners Open Doors en Compassion. Wij streven ernaar onze deelnemers zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen rondom onze activiteiten, zonder vroegtijdig conclusies te trekken.

Ik twijfel of mijn reis doorgaat, moet ik mijn reissom blijven betalen?

Wij willen je vragen de prijs voor de activiteiten waarvoor je je hebt ingeschreven te blijven betalen volgens de aangegeven betalingsvoorwaarden. Zonder betaling ben je immers officieel niet ingeschreven voor de activiteiten van 4M en Arise. Voor de Muskathlon geldt dat je betaalt in periodes. We willen je vragen om dit ook gewoon te blijven doen. We maken als organisatie ook kosten voor jou deelname. Wij zullen ons uiterste best doen om jullie tegemoet te komen en de betaalde kosten van de reissom te drukken, wanneer wij toch een reis moeten annuleren.

Ik twijfel of mijn reis doorgaat, moet ik mijn inentingen wel halen?

Wij raden aan je inenting(en) zo laat mogelijk te halen. Ga hierbij uit van het advies dat de GGD jou geeft. De uiterlijke datum hangt af van je inenting verleden en dat is dus voor iedereen persoonlijk. Voor sommige inentingen zijn meerdere vaccinatie momenten nodig, laat je hierbij goed adviseren door GGD.

Mijn reis is verzet en daardoor zijn mijn inentingen verlopen, moet ik nu nieuwe inentingen halen?

Inentingen werken voor een bepaalde periode. Mochten je inentingen verlopen zijn tijdens de (nieuwe) reisdatum, dan is het belangrijk om voor de veiligheid van je gezondheid nieuwe inentingen te halen. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact op met de GGD. Zij hebben hierover de meest complete informatie voor jou en ze zijn in het bezit van jouw inenting history.

Ik twijfel of mijn reis doorgaat, moet ik mijn paspoort verlengen?

Het is bij de overheid bepaald dat je altijd in het bezit moet zijn van een geldig legitimatiebewijs. Als dit voor jou je paspoort is, dan moet deze verlengd worden voor de vervaldatum. Mocht je in Nederland een ander identiteitsbewijs gebruiken dan je paspoort, dan raden we je toch aan je paspoort te verlengen. Deze verlenging is namelijk weer voor de eerstvolgende 10 jaar (voor mensen van 18 jaar en ouder) en als je je paspoort met spoed verlengt zijn de kosten hoger dan als je dit ruim van te voren regelt. Kijk op de website van de gemeente waar je woont voor de wachttijden en de kosten.

Ik twijfel of mijn reis doorgaat, moet ik een ticket boeken?

Mocht je op dit moment nog geen ticket geboekt hebben, dan raden we aan dit ook nog uit te stellen. Voorlopig ligt het vliegverkeer stil, dus tot nader order vanuit de overheid is het wat ons betreft financieel onaantrekkelijk om nu een individuele vliegticket te boeken. 4M zal binnen de Muskathlon zorgen voor een groepsticket (individuele uitzondering daar gelaten). Hierbij kan je erop vertrouwen dat 4M deze belofte nakomt en op tijd tickets boekt voor de activiteiten met de juiste datum.

Ik twijfel of mijn Muskathlon met Compassion wel doorgaat, moet ik mijn VOG nog wel aanvragen?

Als je vanuit Compassion een mail krijgt met daarin het verzoek om een VOG aan te vragen, dan willen we je vragen om deze gewoon te volgen. De VOG is 4 jaar geldig en daarom te gebruiken voor je reis, ook als de reis een nieuwe datum krijgt.

Ik heb al een VOG aangevraagd en nu is mijn Muskathlon verplaatst, wat nu?

Dit is geen probleem. Compassion heeft de regel dat een VOG vier jaar lang te gebruiken is. Pas in het 4de jaar moet er opnieuw een VOG aangevraagd worden. Kijk dus naar de datum op je VOG en tel hier 4 jaar bij op. Kom je dan op een datum uit tot na terugkomst van je reis, dan kan je deze VOG nog gebruiken.

Hoe blijf ik op de hoogte van de informatie rondom mijn reis?

Voor alle activiteiten van 4M, Arise en de Muskathlon geldt dat je op de hoogte wordt gehouden per e-mail vanuit de 4e musketier.

Ik vind het lastig hoe ik mijn sponsorwerving door kan zetten, hebben jullie tips?

Deze tijd vraagt inderdaad om een andere manier van sponsorwerving. Denk vooral aan wat nog wél mogelijk is.

Ik twijfel of mijn reis doorgaat, is het nodig te blijven trainen?

Ook in tijden van crisis is het belangrijk in beweging te blijven, dat is gezond voor je lichaam en geest. Mocht je reis met meer dan 6 maanden verschoven zijn, dan kan je er voor kiezen je training iets minder snel op te voeren of een rustperiode in te lassen. Houd daarbij rekening met je persoonlijke conditie en uiteindelijke sportprestatie.

Mijn reis is verplaatst naar het najaar, wat gebeurt er als deze niet door kan gaan?

Mocht het zo zijn dat door de aanhoudende Corona maatregelen de verplaatste reis niet door kan gaan, zullen we daar de deelnemers zo snel mogelijk over informeren. We zullen een volwaardig alternatief aanbieden.

Ik wil mij inschrijven voor een reis in het najaar, maar wat gebeurt er als de reis niet door kan gaan?

We houden de ontwikkelingen rondom de Corona maatregelen in de gaten. Mocht blijken dat de reis in het najaar niet door kan gaan, dan zullen we jou een volwaardig alternatief bieden.

Mijn reis is verplaatst, kan ik mijn geld terug krijgen?

Voor de weekenden van Arise en 4M geldt dat als je reis verplaatst moet worden. Mocht je deze optie niet kunnen, dan bieden wij je als gevolg van de bijzondere situatie waarin wij door COVID-19 terecht zijn gekomen, in plaats van restitutie van je inschrijfgeld een voucher aan. Deze heeft een waarde van het door jou betaalde inschrijfgeld en kan ingezet worden voor het boeken van een reis bij de 4e Musketier / Arise of Muskathlon. Deze voucher is geldig tot en met 31 oktober 2021, wat concreet betekent dat je tot deze datum de tijd hebt om je aan te melden voor een weekend of een Muskathlon waarbij je deze voucher kunt inwisselen. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle individueel ingeschreven en betalende deelnemers de mogelijkheid karakterweekend, afwijkend van onze algemene voorwaarden, zonder extra kosten via over te dragen aan iemand anders.

 

Update Corona

CORONA STATEMENT 29 SEPTEMBER 2020

Als 4M, Arise en Muskathlon willen van harte bijdragen aan het indammen van de coronavirus in Nederland en wereldwijd. Deze maatregelen die de overheid hierin instelt zijn hierin leidend: het is een neerslag van de ernst van de situatie en de juiste manier om de doelen te halen als land. De overheid vindt het nu de juiste koers om tegelijkertijd de zorg te ontzien en belangrijke maatregelen te treffen om de verspreiding tegen te gaan, zonder de maatschappij te sluiten. Aan de ene kant het aantal mensen op het terras beperken, aan de andere kant de mogelijkheid geven voor 40 personen om een borrel te drinken op het terras. 

Als 4M, Arise en Muskathlon gaan we hierin mee en beperken we het aantal mensen buiten in één groep tot 40. Tegelijkertijd willen die 40 de gelegenheid geven om hun geestelijke reis - juist in een tijd als deze - te maken. Vanaf het begin van het virus in Nederland houden we alles nauwlettend in de gaten en hebben we direct voorgesorteerd om onze weekenden te kunnen draaien in geïsoleerde kleine groepen. Ook wijzen de afgelopen weekenden uit dat 1,5 meter afstand houden goed mogelijk is in de buitenlucht en dat de impact van het weekend volop geborgd blijft. Zorgpersoneel dat werkzaam is op een IC, wordt aangemoedigd vooraf contact op te nemen met de werkgever en waar nodig thuis te blijven. 

Hieronder zie je per label welke activiteiten geannuleerd of verplaatst zijn.

Muskathlon

17 april t/m 26 april Uganda 2020

De Muskathlon naar Uganda die gepland stond van 17-26 april gaat niet door. Deelnemers hebben ander programma aangeboden gekregen.

24 april t/m 2 mei Zuid Korea 2020

De Muskathlon naar Zuid Korea die gepland stond van 24 april - 2 mei is verplaatst naar 2021.

4 juni t/m 15 juni Indonesië 2020

De Muskathlon naar Indonesië die gepland stond van 4 juni tot en met 15 juni gaat niet door. Deelnemers hebben ander programma aangeboden gekregen.

15 t/m 24 oktober Filipijnen 2020

De Muskathlon naar de Filipijnen die gepland stond van 15 oktober tot en met 24 oktober gaat niet door. Deelnemers hebben ander programma aangeboden gekregen.

16 t/m 24 oktober Tanzania 2020

De Muskathlon naar Tanzania die gepland stond van 16 oktober tot en met 24 oktober gaat niet door. Deelnemers hebben ander programma aangeboden gekregen.

LIFE

16 maart - LIFE regio Noord - Tolbert

De LIFE-avond van maandag 16 maart is geannuleerd.

17 maart - LIFE regio Zuid - Bleskensgraaf

De LIFE-avond van dinsdag 17 maart is geannuleerd.

24 maart- LIFE regio Midden- Wezep

De LIFE-avond van dinsdag 24 maart is geannuleerd.

26 maart - LC Israel

De Leadership Challenge naar Israël van 26 maart a.s. is verplaatst. Na overleg met onze contacten en accommodaties kunnen we de reis dit jaar nog voortzetten, namelijk van 8 tot 12 oktober

Arise

Arise LIFE 19 maart

De Arise LIFE meeting van donderdag 19 maart is geannuleerd.

3-5 april Arise Vlieland

Het Arise weekend naar Vlieland die gepland stond van 3-5 april is verplaatst naar 2-4 oktober dit jaar.

7-10 mei Arise Picos

Het Arise weekend naar Picos die gepland stond van 7-10 mei is verplaatst naar 6-9 mei 2021.

De 4e Musketier

2-5 april 2020 | KW Schotland

Het weekend naar Schotland die gepland stond van 2-5 april is verplaatst naar 29 oktober-1 november dit jaar.

15-18 mei 2020 | 4M Academy Kreta

Het weekend naar Kreta van de 4M Academy die gepland stond van 15-18 mei is verplaatst naar 18 t/m 21 september dit jaar.

14-17 mei 2020 | KW Nederland

De startdag KW NL op 28 maart kon niet doorgaan. Het weekend naar Nederland die gepland stond van 14-17 mei is verplaatst naar 1 t/m 4 oktober dit jaar.

20-24 mei 2020 | KW Tweede helft Zwitserland

Het tweede helft weekend naar Zwitserland die gepland stond van 20-24 mei is verplaatst naar 23 t/m 27 september 2020 dit jaar.

19-21 juni 2020 | Vader-dochter Ardennen

De startdag voor het vader-dochter weekend op 16 mei gaat niet door. De startdag is verplaatst naar 5 september. Het weekend is verplaatst naar 18 t/m 20 september 2020.

12-14 juni 2020 | Vader-zoon Twenthe

De startdag voor het vader-zoon weekend gaat niet door. Het weekend is verplaatst naar 2 t/m 4 oktober 2020.

Stichting de 4e Musketier

Postbus 1119
8001 BC  ZWOLLE

CONTACT

KVK: 08177329
BTW: NL819575136B01