FacebookTwitter
Mijn 4M menu

Log in

Event 2012

"De droom is dat er over enkele jaren door heel Noord West Europa karakterweekenden worden gehouden, dat er jaarlijks miljoenen naar de allerarmsten gaan, dat het Event een Europees inspiratiepunt wordt en dat er via boeken, sprekers en het nieuwe magazine MUSK krachtig wordt gecommuniceerd."

1.350 mannen bezochten op 21 januari 2012 het tweede 4e Musketier Event, met als thema: Over de top!

De aanwezigen hadden er zín in, getuige de bijna 1.000 mannen die na twee preken en een zangdienst aanschoven voor een in depth Bijbelstudie van Eugene Poppe over het thema: ‘Geboren om te vliegen.’ Wilco van Rooijen vertelde bijna laconiek over ijzingwekkende bergbeklimmingen en Gerald Troost zong: ‘Soms lijk ik op een clown, die lacht om zijn verdriet, die zachtjes lijdt van binnen, maar niemand die het ziet.’

Markant moment was de presentatie van de visie die de beweging voor de komende jaren hanteert: Inspiratie voor ieder mannenhart en wereldwijde golven van gerechtigheid. Als leidende Bijbeltekst werd een zin gebruikt die centraal stond in de prediking van Johannes de Doper en oorspronkelijk afkomstig is uit het bijbelboek Jesaja: "Bereidt de weg van de Heer, maakt recht zijn paden. Alle kloof zal gevuld worden en elke berg en heuvel geslecht, en de krommingen zullen recht en de oneffenheden vlak worden, en alle vlees zal het heil van God zien"

Geflankeerd door de Musketiers van het eerste uur, Theo van den Heuvel, Jan Stoorvogel en Pieter Cnossen sprak Henk Stoorvogel: ‘Er zijn kloven van onrecht die gedicht moeten worden, bergen van geld, macht en onreinheid die geslecht die we mogen afbreken en kronkelpaden van twijfel en verwarring die helderheid behoeven voordat de glorie van God kan doorbreken. De 4e Musketier wil hierin stoutmoedige stappen zetten. De droom is dat er over enkele jaren door heel Noord West Europa karakterweekenden worden gehouden, dat er jaarlijks miljoenen naar de allerarmsten gaan, dat het Event een Europees inspiratiepunt wordt en dat er via boeken, sprekers en het nieuwe magazine MUSK krachtig wordt gecommuniceerd.’

De visie resoneerde bij vele mannen, getuige de tienduizenden euro’s die op jaarbasis werden toegezegd om de mannenbeweging de komende jaren verder te stuwen. 

Hoe en wanneer weet ik of mijn reis door gaat?

Als je je hebt aangemeld voor een activiteit van 4M, Arise of de Muskathlon en de organisatie heeft besloten deze te verzetten of helaas te moeten annuleren, dan ontvang je hierover persoonlijk bericht vanuit 4M of Arise. De stand van zaken per reis vind je onderaan deze FAQ.

Wanneer weet ik of mijn reis door gaat?

Na elke officiële update vanuit de overheid besluit 4M of een reis doorgang kan hebben op de geplande datum. Bij de Muskathlon wordt doorgang in samenspraak besloten met onze partners Open Doors en Compassion. Wij streven ernaar onze deelnemers zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen rondom onze activiteiten, zonder vroegtijdig conclusies te trekken.

Ik twijfel of mijn reis doorgaat, moet ik mijn reissom blijven betalen?

Wij willen je vragen de prijs voor de activiteiten waarvoor je je hebt ingeschreven te blijven betalen volgens de aangegeven betalingsvoorwaarden. Zonder betaling ben je immers officieel niet ingeschreven voor de activiteiten van 4M en Arise. Voor de Muskathlon geldt dat je betaalt in periodes. We willen je vragen om dit ook gewoon te blijven doen. We maken als organisatie ook kosten voor jou deelname. Wij zullen ons uiterste best doen om jullie tegemoet te komen en de betaalde kosten van de reissom te drukken, wanneer wij toch een reis moeten annuleren.

Ik twijfel of mijn reis doorgaat, moet ik mijn inentingen wel halen?

Wij raden aan je inenting(en) zo laat mogelijk te halen. Ga hierbij uit van het advies dat de GGD jou geeft. De uiterlijke datum hangt af van je inenting verleden en dat is dus voor iedereen persoonlijk. Voor sommige inentingen zijn meerdere vaccinatie momenten nodig, laat je hierbij goed adviseren door GGD.

Mijn reis is verzet en daardoor zijn mijn inentingen verlopen, moet ik nu nieuwe inentingen halen?

Inentingen werken voor een bepaalde periode. Mochten je inentingen verlopen zijn tijdens de (nieuwe) reisdatum, dan is het belangrijk om voor de veiligheid van je gezondheid nieuwe inentingen te halen. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact op met de GGD. Zij hebben hierover de meest complete informatie voor jou en ze zijn in het bezit van jouw inenting history.

Ik twijfel of mijn reis doorgaat, moet ik mijn paspoort verlengen?

Het is bij de overheid bepaald dat je altijd in het bezit moet zijn van een geldig legitimatiebewijs. Als dit voor jou je paspoort is, dan moet deze verlengd worden voor de vervaldatum. Mocht je in Nederland een ander identiteitsbewijs gebruiken dan je paspoort, dan raden we je toch aan je paspoort te verlengen. Deze verlenging is namelijk weer voor de eerstvolgende 10 jaar (voor mensen van 18 jaar en ouder) en als je je paspoort met spoed verlengt zijn de kosten hoger dan als je dit ruim van te voren regelt. Kijk op de website van de gemeente waar je woont voor de wachttijden en de kosten.

Ik twijfel of mijn reis doorgaat, moet ik een ticket boeken?

Mocht je op dit moment nog geen ticket geboekt hebben, dan raden we aan dit ook nog uit te stellen. Voorlopig ligt het vliegverkeer stil, dus tot nader order vanuit de overheid is het wat ons betreft financieel onaantrekkelijk om nu een individuele vliegticket te boeken. 4M zal binnen de Muskathlon zorgen voor een groepsticket (individuele uitzondering daar gelaten). Hierbij kan je erop vertrouwen dat 4M deze belofte nakomt en op tijd tickets boekt voor de activiteiten met de juiste datum.

Ik twijfel of mijn Muskathlon met Compassion wel doorgaat, moet ik mijn VOG nog wel aanvragen?

Als je vanuit Compassion een mail krijgt met daarin het verzoek om een VOG aan te vragen, dan willen we je vragen om deze gewoon te volgen. De VOG is 4 jaar geldig en daarom te gebruiken voor je reis, ook als de reis een nieuwe datum krijgt.

Ik heb al een VOG aangevraagd en nu is mijn Muskathlon verplaatst, wat nu?

Dit is geen probleem. Compassion heeft de regel dat een VOG vier jaar lang te gebruiken is. Pas in het 4de jaar moet er opnieuw een VOG aangevraagd worden. Kijk dus naar de datum op je VOG en tel hier 4 jaar bij op. Kom je dan op een datum uit tot na terugkomst van je reis, dan kan je deze VOG nog gebruiken.

Hoe blijf ik op de hoogte van de informatie rondom mijn reis?

Voor alle activiteiten van 4M, Arise en de Muskathlon geldt dat je op de hoogte wordt gehouden per e-mail vanuit de 4e musketier.

Ik vind het lastig hoe ik mijn sponsorwerving door kan zetten, hebben jullie tips?

Deze tijd vraagt inderdaad om een andere manier van sponsorwerving. Denk vooral aan wat nog wél mogelijk is.

Ik twijfel of mijn reis doorgaat, is het nodig te blijven trainen?

Ook in tijden van crisis is het belangrijk in beweging te blijven, dat is gezond voor je lichaam en geest. Mocht je reis met meer dan 6 maanden verschoven zijn, dan kan je er voor kiezen je training iets minder snel op te voeren of een rustperiode in te lassen. Houd daarbij rekening met je persoonlijke conditie en uiteindelijke sportprestatie.

Mijn reis is verplaatst naar het najaar, wat gebeurt er als deze niet door kan gaan?

Mocht het zo zijn dat door de aanhoudende Corona maatregelen de verplaatste reis niet door kan gaan, zullen we daar de deelnemers zo snel mogelijk over informeren. We zullen een volwaardig alternatief aanbieden.

Ik wil mij inschrijven voor een reis in het najaar, maar wat gebeurt er als de reis niet door kan gaan?

We houden de ontwikkelingen rondom de Corona maatregelen in de gaten. Mocht blijken dat de reis in het najaar niet door kan gaan, dan zullen we jou een volwaardig alternatief bieden.

Mijn reis is verplaatst, kan ik mijn geld terug krijgen?

Voor de weekenden van Arise en 4M geldt dat als je reis verplaatst moet worden, wij twee nieuwe data's voorstellen. Mocht je beide opties niet kunnen, dan bieden wij je als gevolg van de bijzondere situatie waarin wij door COVID-19 terecht zijn gekomen, in plaats van restitutie van je inschrijfgeld een voucher aan. Deze heeft een waarde van het door jou betaalde inschrijfgeld en kan ingezet worden voor het boeken van een reis bij de 4e Musketier / Arise of Muskathlon. Deze voucher is geldig tot en met 31 oktober 2021, wat concreet betekent dat je tot deze datum de tijd hebt om je aan te melden voor een weekend of een Muskathlon waarbij je deze voucher kunt inwisselen.

banner

TRANSFOURMERS. LET'S START A RESISTANCE.

link

4M ACADEMY

Man zijn heeft alles te maken met verantwoordelijkheid nemen. 

Lees verder

Karakterweekend

blok karakterweekend2

Een reis van 72 uur waarbij 30 cm misschien wel de langste afstand is...

link

AFTERMOVIE 4M EVENT '20

Kijk samen met ons terug op een schitterende dag vol fantastische ervaringen en krachtige keuzes!

link

Doe een vader-tiener weekend!

VT

Een bijzonder opbouwende ervaring tussen vader en kind.

Karakter weekenden

Bekijk welke weekenden er voor dit jaar gepland zijn!

link

Log in

Onze wijzigingen rondom Corona

In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus heeft 4M Nederland en de bijbehorende labels de 4e Musketier, Arise, 4Life en Muskathlon, kunnen geplande activiteiten niet doorgaan. Dit betreft ook alle geboekte Arise- en karakter-weekenden, Leadership Challenges en Muskathlons t/m 31 mei. De deelnemers zijn (of zullen) hierover per email op de hoogte worden gesteld.

Lees alle wijzigingen per activiteit op onze speciala pagina: 
4M infopagina over Corona

Stichting de 4e Musketier

Postbus 40062
7504 RB ENSCHEDE

CONTACT

KVK: 08177329
BTW: NL819575136B01